Mobirise

ISOVER тврди плочи

Тврди плочи од минерални влакна врз основа на базалт, димензии 120 цм х 60 цм, дебелина од 2 цм и 3 цм. Одлични за топлинска изолација и за звучна изолација кај меѓукатни конструкции. Погодни и за реновирање на термоакумулационите печки.
Стабилни се во однос на димензиите при промени во температура и влажност, хемиски се неактивни и нивните особини трајно се одржуваат со текот на времето, со што се спречува зголемената појава на паразити. 

ПРЕДНОСТИ

• Одлична топлинска изолација
• Одлична апсорпција на звук и намалување на бучава
• Незапалив материјал со одлична отпорност на пожар
• Отпорни се при изложување на висок притисок и не се делат на слоеви
• Овозможуваат продор на воздух низ самата конструкција
• Штитат од вода и не пропуштаат влага
• Направени се од природни материјали од неорганско потекло, немаат мирис и се хемиски неактивни
• Отпорни се на вибрации
• Не дозволуваат развој на микро-организми, инсекти и глодари
• Поефикасна противпожарна заштита, звучна и топлинска изолација на помала површина, поради големата густина и тежина од 100 кг. на м3 
• Можат да се рециклираат
• Не се штетни за околината и крајниот корисник 

 

 

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Промоција 

Mobirise

Фолија WURTH REFLEX S90

Дифузна водонепропусна фолија од спундбонд слоеви на полипропиленски влакна и внатрешен слој од полипропиленски филм. Овај производ не содржи опасни супстанци.

Парна брана

Се користи како парна брана на коси кровни конструкции и за вертикални ѕидни конструкции како бариера за ветер. Може да се монтира директно на термо изолацијата со преклопување.

Примена во други области

Освен во градежништвото може да се применува и во градинарството за стакленици, за кампирање, за разни декорации итн.

Паковањето е во ролна со димензии висина 1,50м и должина 50м а цената е 40,00 ден/м2.

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Адреса

Михаил Апостолски Дончо 5,
Новачки пат бб,
Битола

Контакт

Email: presingbt@t.mk                    
мобилен: 070/311-483                   
телефон: 047/240-163

Mobirise web creator - Click here